پایان کار کن 76
1402/03/06 16:23
هنرآفرین - محراب توکلی: در سالهای اخیر یکی از کارگردانهای زن ایرانی توانسته از ضربان پر التهاب شهری مدرن، داستانهای خود را به نمایش درآورد و در راستای آن بر روی آسیبهای اجتماعی دست بگذارد.
مریم بحرالعلومی پس از فیلم «پاسیو»، با فیلم «شهربانو» به نظرگاهی وسیعتر رسیده است و توانسته به خوبی از «شهر»، یک راهکار دراماتیک بسازد.
این کارگردان پس از تحصیل در رشته سینما و تلویزیون و کسب تجربه لازم به عنوان دستیار کارگردان، وارد مسیر ساخت و تألیف میشود. در این مسیر همانطور که گفته شد، «شهر» برای مریم بحرالعلومی عنصری برجسته در ساختار نمایش محسوب میشود.
شخصیتهای این فیلمساز خصوصا در فیلم شهربانو پرسونایی منطبق بر یک زندگی شهری دارند و معضلاتشان نیز با تراکم آن منطقه و نظام سرمایهداری گره خورده است.
اما آنچه مریم بحرالعلومی در این وانفسای زنده نگه میدارد، انسانیت و اخلاق گرایی است! از این رو کشمکش ما بین شهر و انسان در میگیرد و «درام» به شکلی ساده متولد میشود.
کاراکترهای بحرالعلومی همچون شهر به عنوان یک مولفه قابل توجه هستند. خانمهایی که در ضمن زنانگی و احساسات ظریفشان، شمایلی تمام عیار از یک قهرمان را ایفا میکنند و از هیچ تلاشی در برابر تزویر مضایقه نمیکنند.
مریم بحرالعلومی با این نگرش قادر به افتخارآفرینی برای سینمای ایران بوده است.
«شهربانو» دومین فیلم مریم بحرالعلومی در مقام کارگردانی است، این فیلم مضمونی مادرانه، آسیبشناسانه و اجتماعی دارد که مبتنی بر چالشی در یک خانواده روایت میشود. فرشته صدرعرفایی، بهناز جعفری، گلاره عباسی، سامان صفاری، محمدولیزادگان، علی کیانارثی، بهرنگ علوی و یوسف تیموری در این فیلم حضور دارند.
بحرالعلومی به جای خلاصه داستان «شهربانو» در یادداشتی نوشته است: «یکی از بدترین مجازاتها اینه که وسط یه اشتباهِ ناخواسته یا خواستهای اشتباه، خودت رو حبس کنی تا ابد … جوری که انگار، نه راه پس داری نه راه پیش. نه جایِ موندن و نه جونِ رفتن!».
لینک کوتاه : https://honarafarinnews.ir/n/1016