پایان کار کن 76
1402/03/06 16:23
هنرآفرین-رضا صائمی: گاهی مرگ یک نویسنده به احیای آثارش می انجامد و این یعنی نامیرای نویسنده که خواندن آثاری که از خود به جا می گذارد موجب زنده بودن نام و اندیشه اش می شود.
مرگ «یعقوب یاد علی» نویسنده و منتقد ادبی در 3 اسفند ماه سال 1400 گرچه شوک تلخی به جامعه ادبی و علاقمندان ادبیات داستانی وارد کرد اما موجب احیای آثار او و مراجعه دوباره به آنها شد. طوری که برخی از آنها در بازار کتاب و کتابفروشی ها نایاب شد و خبر چاپ مجدد آنها از سوی ناشران اعلام شد.
مهمترین و بهترین کتابی که از آثار یعقوب یاد علی در کانون توجه قرار گرفت همان کتابی بود که او را هم به شهرت رساند و هم با چالش هایی در زندگی اش مواجه کرد: رمان«آداب بیقراری». رمانی که جایزه بهترین رمان سال 1383 بنیاد گلشیری را برای او به ارمغان آورد و نام او را بر سر زبان ها انداخت.
قصه و ماجرای این رمان درباره زندگی زن و شوهری است که سالهای اول ازدواجشان را سپری میکنند. کامران و فریبا بهخاطر وضعیت شغلی کامران در یک منطقه پرت زندگی میکنند و بهمرور زمان این مسئله باعث اختلاف آنها میشود. فریبا دوست دارد به زادگاهشان اصفهان برگردند و از آن منطقه پرت دور شوند. کامران تمایلی به این کار ندارد، ولی در نهایت تصمیم غیرمنتظرهای میگیرد: او خانه را میفروشد و کارهای انتقالی به اصفهان را انجام میدهد. با ساک پول فروش خانه، سوار بر ماشین میشود و بهسوی اصفهان حرکت میکند تا ضمن انتقال کار و منزل به آنجا، به خانه پدری فریبا برود و فریبا را که قهر کرده است سر خانه و زندگی برگرداند؛ اما این تمام ماجرا نیست...
عبدالله کوثری در زمان اهدای جایزه بنیاد گلشیری، ویژگی ها و امتیازات این رمان را اینگونه فهرست کرد:جسارت در کاویدن درون بیقرار انسانی از طبقۀ متوسط شهری و پردهبرداشتن از سیمای امروزی شهر؛ توفیق در ایجاد و حفظ کشش داستانی در بخش اعظم رمان؛ جستوجوی تعریفی متفاوت از عشق و زندگی و بازی؛ خلق روایتی لغزان میان واقعیت و وهم؛ زبان موجز و پیراسته و در خور روایت؛ توفیق در شخصیتپردازی؛ گفتوگوهای قوی.
کتاب «آداب بی قراری» ساختاری به هم پیوسته دارد و مخاطب از ابتدای داستان تا پایان با قصهای دنبالهدار و جذاب روبهرو خواهد شد.خواندن این رمان جذاب را از دست ندهید.
لینک کوتاه : https://honarafarinnews.ir/n/1035